Opvoeden doen we samen

okt 26, 2023

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms stapelen problemen zich op. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, door ziekte van één van de ouders of door een kind dat extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders. Met tijdig een steuntje in de rug kan de last van ouders wat verlicht worden en kunnen de kinderen wat extra aandacht krijgen. Dat is de kern van Buurtgezinnen!

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. In de praktijk kan de steun variëren. Een kind dat een dagdeel per week gezellig komt spelen, geholpen wordt bij het huiswerk of af en toe in het weekend komt logeren.

Voorbeeld uit de praktijk:
Joyce is een alleenstaande moeder met twee jongens van 4 en 7 jaar. Ze staat alleen voor de opvoeding en dat valt haar zwaar. Een ouder echtpaar, waarvan de kinderen al het huis uit zijn, vangt de jongens nu regelmatig op in het weekend. Ze doen leuke dingen waar Joyce niet aan toe komt. De jongens genieten volop bij hun nieuwe opa en oma en Joyce geniet van de rust en vrolijke verhalen waarmee ze thuiskomen.

Zijn jullie een gezin dat een steuntje in de rug zou kunnen gebruiken of juist zou willen bieden? Wil je meer informatie over wat het allemaal inhoudt en hoe het werkt? Dan bel ik je graag geheel vrijblijvend een keer op of kom langs voor een kopje thee.

Meer info vind je op www.buurtgezinnen.nl of bel/mail Sandra van ter Meij: sandra@buurtgezinnen.nl – 06-11793737